De badkamertrends van 2021


Badkamer, Homefreak, Interieur / zondag, augustus 30th, 2020

Het najaar is weer in zicht en dat betekent dat je weer doodgegooid wordt met nieuwe trends op het gebied van interieur. Aangezien wij een nieuwe badkamer gaan nemen in 2021, zocht ik de badkamertrends van 2021 uit!

Zwart

Deze trend zagen we natuurlijk al veel terugkomen in 2019 en 2020, maar blijft ook in 2021 bij ons: zwart in je badkamer. Een badkamertrend die zeker bij mij past en waar ik dus erg enthousiast over ben. Ga voor een mat zwarte douchecabine of kies voor zwarte kranen in je douche. Ben jij ook fan? Bekijk dan zeker even mijn andere blogartikel met daarin 5x de mooiste zwarte badkamers van Instagram.  

badkamertrends van 2021
@wolvesofwaldstreet

Vrijstaande badkuip

Heb jij nog een ingebouwde badkuip? Dat is zó 2000! Houd je toch van badderen? Neem dan een losse badkuip. Maak hem echt een centerpiece in je badkamer. Je hebt hier natuurlijk wel een grotere badkamer voor nodig, maar wees nou eerlijk… dit hieronder is toch een plaatje!

Opvallende muur

Kies voor een echte eyecatcher in je badkamer. Dit zie je terug in de trend van een opvallende muur. Ga nou niet al je wanden veranderen, maar kies voor één opvallende muur. Dit kan zijn door een afwijkende kleur tegel, een andere manier van tegelen (bijvoorbeeld in visgraat) of kies voor een opvallende tegelvorm. Wat dacht je bijvoorbeeld van hexagon tegels of mermaid tegels? Wil je echt opvallen? Ga dan voor een gekleurd plafond! 

Milieubewust

Ik ben echt heel bewust met het klimaat bezig. Ik probeer niet meer dan noodzakelijk stroom te verbruiken en ben ook heel bewust bij mijn aankopen. Dat er meer mensen zijn die zo denken, blijkt wel weer aan het feit dat dé trend voor 2021 op gebied van badkamers “Milieubewust” is. Kies voor een waterbesparende wc (niet alleen goed voor het milieu, maar natuurlijk ook voor je portemonnee). Hopelijk heb je overal in huis al energiebesparende lampen. Vergeet natuurlijk ook de badkamer niet! 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn helemaal de trend in 2021. Zo ook in je badkamer. Hoe je dit eenvoudig kunt toepassen? Denk eens aan beton cire wanden. Combineer dit met licht hout en creëer een scandinavische look.

Het welbekende krukje

We zien hem al een tijd terugkomen in de badkamerwereld: een gezellig krukje. Niet alleen super stijlvol, maar ook nog eens super handig. Leg er je handdoeken op of stal er een aantal interieurproof zeepjes op. Wil je hem toch ter decoratie gebruiken? Zet er dan eens een mooie kamerplant op. Wist je dat veel planten het super goed doen in de badkamer?!

Wat vinden jullie van de badkamertrends en welke badkamertrends zouden jullie graag willen zien in 2021?

3 Replies to “De badkamertrends van 2021”

  1. Er zijn inderdaad veel mooie badkamer trends. Ook het gebruik van donkere kleuren zie ik steeds meer in mijn omgeving. Zwarte kranen en wasbakken vind ik er mooi en stijlvol. Ik ga de afbeeldingen als inspiratie gebruiken, bedankt!

  2. Wat een leuke blog Kimberley, bedankt voor de inspiratie. We hebben plannen om onze badkamer te gaan verbouwen maar weten nog niet goed hoe. De ideeen zoals je beschrijft zijn een eyeopener en die gaan ik zeker toepassen. Helaas heb ik niet zo’n handige man, die de badkamer kan verbouwen. Het budget is voor ons is nu beperkt en sparen we nog even door. Ik ben wel geïnspireerd geraakt door je blog. Zelf ben ik een echte fan van een ligbad en die zou ik dan ook echt graag willen in een nieuwe badkamer. Die van kirsterieur spreek mij erg aan. Ik heb een tijdelijke tussenoplossing gevonden voor mijn bad. Ik heb een opvouwbaar ligbad gekocht en dat werkt ook echt geweldig. Ik gebruik hem in de winter in de badkamer en zomers, voor en najaar buiten en dat is echt heerlijk. Tip, Voor alle moeders zonder handige mannen die toch een ligbad willen hebben. Zo kun je toch wegdromen in je eigen bad totdat je de badkamer van je dromen gaat realiseren 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *