DIY: Ikea Duktig keukentje pimpen


DIY - Do It Yourself / zaterdag, juli 28th, 2018

Iedereen kent hem wel: het schattige speelkeukentje van de IKEA, oftewel de Ikea Duktig. De basis is leuk om er zelf mee aan de slag te gaan. Voor de eerste verjaardag van Jackie pimpten wij het keukentje op naar Jackie’s Kitchen **

IKEA Duktig

Zoals ik al zei is de Ikea Duktig ideaal als basis voor een DIY project. Het is een stevig keukentje waar je zelf de accessoires kunt pimpen en waar je toevoegingen aan kunt brengen. Wij besloten voor een monochroom variant te gaan. De spulletjes die er in staan zijn al kleurrijk genoeg. De basis moest dus zwart-wit worden en de houtkleur mocht ook gezien blijven. Dit past namelijk perfect in haar slaapkamer (mocht je die nog niet kennen inmiddels check hem dan: Jackie’s meisjeskamer)

Before:

ikea keukentje

Fotocredits: IKEA

Wat hebben we precies gedaan?

Als eerste hebben we een zwarte spuitbus gekocht bij de Action. Hiermee hebben we verschillende onderdelen zwart gespoten:
– Handgrepen
– Voetjes
– Kranen
– Wasbak
– Haakjes
– Kastje met deurtje
– Achtergrondjes van de vakjes bovenin
– Magnetron

Ook het deurtje van de “oven” hebben we gespoten. We hebben een sjabloon gemaakt en een deel van het plastic deurtje gespoten. Je blijft er dus wel doorheen kijken maar het heen nu meer een ovenlook. Met een paar simpele zwarte knopjes boven het kastje lijkt het nog meer een oventje. Deze knopjes hebben we gewoon gezaagd van een oude bezemsteel. Naast zwart hebben we ook delen wit geverfd. Vooral het bovenste gedeelte.

Om de hele beleving af te maken hebben we de achterkant dicht gemaakt met een plaat mdf. Hier hebben we behangstickers op geplakt. Ik durf eerlijk gezegd niet meer te zeggen hoe ik er aan kwam maar ik wist dat ik het nog had liggen en ik vind dat het er perfect bij past. Uiteraard hebben we nog 2 haakjes aan de zijkant van het keukentje gemonteerd waar Jackie haar handdoekjes op kan hangen. Een klein zeeppompje en wat accessoires bovenop het keukentje maken het af.

ikea duktig

Hoe vinden jullie hem geworden? Jackie, maar ook haar grote broer Jake spelen er maar al te graag mee. En ik? Ik heb elke dag een ontbijtje op bed met een lekker kopje thee. Wel vreemd dat ik dan alsnog veel honger heb als ik naar beneden ga  😉

9 Replies to “DIY: Ikea Duktig keukentje pimpen”

  1. Heel gaaf! Super tof geworden!
    Ik vraag me af hoe goed de spuitverf blijft zitten op handvaten, wasbak en kraan? Gaat dit door intensief gebruik niet bladderen, nu jullie hem een poosje in gebruik hebben?

    1. We hebben hem inmiddels bijna 2 jaar en hij begint nu inderdaad wat grijs door te laten op de plastic onderdelen maar dit is vooral doordat de kindjes er mee spelen. We hebben ze ook zo weer zwart gespoten mocht het er nog verder af gaan maar tot nu toe valt het alles mee.

    1. Nee. Heb je wellicht de hittebestendige spuitverf gekocht van de Action? Hier staat dat inderdaad op. Overigens is dat bij die ook niet altijd noodzakelijk (heb mijn spotje gespoten op de kinderkamer.

  2. Leuk!!! Ik ben ook bezig met hem te pimpen. Misschien een stomme vraag maar hoe hebben jullie die kleine vakjes boven in zwart gespoten?
    Ik heb het keukentje al in elkaar.. hebben jullie hem eerst uit elkaar gehaald?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *